Jak si vybrat správnou šermířskou obuv

Výběr správné šermířské obuvi je klíčový pro pohodlí, bezpečnost a výkon šermíře. Šermířská obuv musí splňovat specifické požadavky, které zajistí optimální výkon a minimalizují riziko zranění. Pojďme se podívat na různé možnosti, které jsou k dispozici jak pro začátečníky, tak pro profesionály.

 

Požadavky na šermířskou obuv

  1. Indoor obuv: Boty by měly být určeny pro halové sporty s podobnými pohyby jako šerm, například badminton nebo florbal. Obuv pro sporty jako tenis, basketbal, fotbal nebo běh není vhodná kvůli odlišným pohybovým vzorcům a dynamice.
  2. Protiskluzová podrážka: Podrážka musí poskytovat dobrou trakci a stabilitu na šermířské ploše. Protiskluzové prvky jsou zásadní pro bezpečné pohyby a zabránění uklouznutí.
  3. Odolnost proti opotřebení: Boty by měly mít zesílené oblasti, které jsou nejvíce namáhané, jako je oblast kolem palce a pata. Zesílená vrstva proti opotřebení prodlužuje životnost obuvi.

4

 

Cenové a kvalitativní možnosti

Adidas D'Artagnan V

Pátý model v řadě, velmi oblíbený mezi šermíři po celém světě. Má dvoudílnou podrážku, která umožňuje plynulý pohyb a koženou vrstvu proti opotřebení.

Výhody: Ideální pro lidi s větším nártem, vynikající trakce a stabilita.

Cena: Vyšší cenová kategorie.

 

5M obuv pro začátečníky

Lehká bota navržená pro děti a začínající šermíře. Má dvoudílnou protiskluzovou podrážku a umělou kůží v namáhaných oblastech.

Výhody: Skvělá pro začátečníky, poskytuje potřebnou podporu a ochranu.

Cena: Nižší cenová kategorie.

 

Kempa a Allstar

Boty vytvořené ve spolupráci s německými společnostmi Kempa a Allstar. Nabízejí modely s rozdílnými funkcemi a cenovými možnostmi.

   - Kempa Attack Pro: Vyšší řada s pokročilými technologiemi, jako je zaoblená pata pro lepší skluz a stabilitu při pohybu.

   - Kempa Attack: Levnější varianta, která nabízí základní ochranu proti opotřebení a stabilitu, ale bez některých pokročilých funkcí.

Výhody: Vynikající trakce a pohodlí, různé cenové možnosti.

Cena: Střední až vyšší cenová kategorie.

 

Kde nakoupit

Kompletní nabídku šermířské obuvi najdete na našem e-shopu 5Mfencing.com nebo v kamenné prodejně 5M v Praze. S výběrem vám rádi poradíme. Pokud si nejste jisti velikostí, můžete si objednat několik velikostí k vyzkoušení doma. Nepadnoucí pár můžete jednoduše vrátit.

16

Testování našeho zboží

Navštivte nás a vyzkoušejte si obuv na vlastní kůži. Rádi vám pomůžeme vybrat ideální obuv, která splní všechny vaše požadavky a umožní vám dosáhnout maximálního výkonu při šermu. Neváhejte nás kontaktovat s jakýmikoli dotazy. Šermujte s námi, šermujte s 5M!