Jak vybrat šermířské kalhoty

Výběr správné velikosti šermířských kalhot je zásadní pro pohodlí a bezpečnost při šermu. Tento průvodce vám pomůže vybrat správnou velikost a typ kalhot pro vaše potřeby.

 

Kde nakupovat?

Všechny typy kalhot můžete vyzkoušet v naší kamenné prodejně 5M v Praze nebo objednat na našem e-shopu 5mfencing.com. Pokud si nejste jistí správnou velikostí, napište nám a my vám pošleme více velikostí k vyzkoušení doma. Nevyhovující kalhoty můžete jednoduše vrátit.

 

Typy kalhot a certifikace

Šermířské kalhoty se dělí podle úrovně ochrany, kterou poskytují. Existují dvě hlavní certifikace:

- 350N: Tyto kalhoty jsou vhodné pro většinu turnajů pořádaných v Česku.

- 800N: Vyžadují se pro účast na světových pohárech a některých mezinárodních turnajích, jako jsou kadetské okruhy EFC.

3

 

Jak vybrat správnou velikost?

Výběr správné velikosti je klíčový pro pohodlí a efektivitu při šermu. Při výběru kalhot zohledněte následující měření:

  1.  Výška
  2. Obvod pánve
  3. Obvod pasu

Podívejte se do tabulek velikostí, které vám pomohou určit správnou velikost na základě těchto měření. Některé značky, jako například Allstar, nabízejí i extra dlouhé velikosti pro vyšší osoby.

 

Jak kalhoty správně vyzkoušet?

  1. Oblečte si kalhoty a zkontrolujte, zda sedí pohodlně v pase a na bocích.
  2. Udělejte dřep a zůstaňte v této pozici asi pět až šest sekund. Kalhoty by neměly být příliš těsné ani by neměly táhnout gumu nad kolena. Tento test simuluje extrémní pohyb a zajišťuje, že kalhoty budou pohodlné i při šermířských pohybech, jako jsou například výpady

 

9

  

Další rady

Pohodlí při pohybu

I když dřep není běžný šermířský pohyb, pokud se při něm cítíte pohodlně, budete se cítit pohodlně i při dynamických pohybech během šermu.

Konzultace

Pokud máte jakékoliv dotazy nebo potřebujete další informace, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám poradíme s výběrem kalhot a doporučíme ty nejvhodnější pro vaše potřeby.

 

Šerm je naše vášeň a stejně tak se věnujeme našim zákazníkům. Díky našim tipům a široké nabídce si můžete být jisti, že si vyberete ty správné šermířské kalhoty. Navštivte nás v naší prodejně nebo na našem e-shopu a užijte si šermování s vybavením, které vám dokonale padne!