Jak vybrat šermířské podkolenky?

Zdravím! Dnes se budeme věnovat šermířským podkolenkám, které jsou klíčovou součástí šermířské výbavy. Jsou důležité nejen pro pohodlí, ale také pro ochranu během tréninků a soutěží. Podíváme se na různé typy podkolenek a jejich hlavní vlastnosti.

 

5M šermířské podkolenky

Naše vlastní šermířské podkolenky 5M Victory jsou navrženy tak, aby poskytovaly maximální pohodlí a ochranu. Tyto podkolenky jsou prodloužené, což znamená, že dobře sedí i na delších holeních. Celá jejich délka je zesílená, aby lépe chránila nohu před zásahy. Manžeta je trochu tužší, což zabraňuje sklouzávání podkolenek. Noha je také vyztužená, což zvyšuje odolnost a zajišťuje, že podkolenka správně vyplní botu.

 7

Adidas šermířské podkolenky

Adidas nabízí velmi tenké šermířské podkolenky, které mají několik různých funkcí. Tyto podkolenky mají větrání nártu a tlumící zónu na ochranu před zásahy. I když jsou tyto podkolenky tenké, někomu mohou vyhovovat díky svým ventilačním vlastnostem a ochranným zónám. Bohužel, Adidas přestal vyrábět šermířské vybavení po celém světě, takže pokud chcete tyto podkolenky, měli byste si je pořídit co nejdříve, protože jsou k dispozici už jen poslední kusy.

 11

 

Allstar šermířské podkolenky

Allstar nabízí základní model šermířských podkolenek, který nahradil jeden z tradičních modelů s červeným logem na boku. Tento nový model má zkrácenou tlumící zónu a černou manžetu na horní straně. Podkolenky také mají odvětrávání nártu a zesílenou špičku a patu. Nejnovější high-tech model od Allstar se jmenuje UltraTec a nabízí pevné padnutí díky kompresním vlastnostem. Tento model má delší tlumící zónu u holeně a zesílenou špičku i patu, což zajišťuje lepší ochranu a komfort.

 10

Výběr správných šermířských podkolenek je důležitý nejen pro vaše pohodlí, ale také pro ochranu během tréninku i turanjí. Není špatné čas od času vyzkoušet různé typy podkolenek a zjistit, které vám nejlépe vyhovují. Každý šermíř by měl podkolenky řádně vytažené, aby poskytovaly maximální ochranu, zejména při šermířských turnajích.